Linda Närenborn

Fem snabba frågor:

Nattning eller väckning?

Nattning

Glass eller godis i kafeterian?

Glass

Hejarklack eller klackskor?

Hejarklack

Vila eller livat mellan träningarna?

Vila

Vad är din uppgift på lägret?
Jag är lägermamma med Inger sen 2004, vilket innebär att finnas till för alla spelare och hjälpa till där det behövs. Vi ser till att de väcks och går och lägger sig i tid och det kan bli småskador och lite tröst emellanåt. Daglägret startade 2006 och sen 2008 är det jag som ansvarar för just detta lägret som pågår under 4 dagar. Sen kan ni se mig agera som domare på Easy eller i sekretariatet under landslagsmatcherna, allt i allo helt enkelt.

Hur många år har du jobbat på NWSC?
Detta blir mitt 13:e år.

Vad får dig att komma tillbaka varje år?
Det är så härligt att träffa alla underbara tränare och goa spelare då alla brinner för samma intresse. Att lägret blir så familjärt, trots att vi är ett stort läger, tycker jag är unikt. Vi alla ledare kommer väl tillbaks för att även vi vill sova på luftmadrass, haha.

Vad är det bästa med NWSC?
Det bästa med NWSC är mixen mellan tydlig struktur, seriös basketträning och en familjär stämning. Viktigt är också att alla deltagare blir sedda och uppmuntrade.

Vad har du för bakgrund inom basket?
Har själv spelat basket i 20 år, varav 9 år i div 1 med ÄLI. Vann serien obesegrade på 80-talet och kvalade till Elitserien men där blev det stopp. Tränat många olika lag och åldrar i ca 35 år.

Om du fick byta roll med någon på lägret, vem skulle då vilja byta med och varför?
Kunde varit roligt att byta uppgift med Christian, vår kock för att se mängden mat som tillagas en dag under lägret. Maten hade nog inte blivit lika god men ungarna på daglägret hade säkert haft kul med honom.

NWSC om Linda:

”Linda tillhör tillsammans med Inger någon form av ryggrad på vårt läger, för vad hade vi varit utan dem när det kanske går lite tungt och hemlängtan kanske gör sig lite extra påmind? Linda har förutom ett stort hjärta och en trygg axel att luta sig mot även en gedigen bakgrund inom basket. Så även om vi ser henne som lägermamma i första hand så har hon en hel del att dela med sig på planen. Lindas rutin från lägret är obetalbar och att ha henne i korridorerna gör andra tränare trygga i att kunna fokusera på sina träningar”