Om N.W.S.C.

North West Summercamp arrangerades i Ängelholm första gången 1996. Det startades som ett samarbetsprojekt mellan basketklubbarna i Nordvästra Skåne med syfte att erbjuda de egna ungdomsspelarna möjlighet till kvalificerad lägerverksamhet och basketträning. Under årens gång har upptagningsområdet vuxit så att det kommer deltagare från hela Sverige, syftet är dock detsamma, kvalitet och spelarutveckling!

Kvalificerade coacher & elitspelare

Vi har en stark ambition att knyta kvalificerade coacher till basketlägret, de flesta har erfarenheter från att coacha på hög nivå, vi har också en medveten strävan att engagera aktiva elitspelare som ledare. Det är viktigt med goda förebilder! För oss är det viktigt att de spelare som väljer att delta på basketlägret kommer med ambitionen att utvecklas som basketspelare. Det är mycket träning och en förväntan på deltagarna att göra sitt bästa. Genom nivågruppering och anpassning till deltagarnas ålder och utvecklingsnivå försöker vi se till så att alla, oavsett tidigare erfarenheter och kunskaper, får möjligheter att utvecklas på bästa sätt.

Priser

För att understryka hur viktigt vi tycker det är med spelare som vill arbeta för att utvecklas delar vi vid lägeravslutningen ut ett antal hederspriser. Lägercoacherna utser i varje träningsgrupp en HWP (Hardest Working Player), en spelare som under lägret visat ambition och arbetat hårt på träningar och matcher för att utveckla sitt basketspelande.

Gruppindelning & sovsalar

På respektive läger (Easy alt Ungdom) under North West Summer Camp kommer vi ha någonstans mellan 100-250 lägerdeltagare/läger och därför kommer såklart inte alla få plats i samma träningsgrupp!

North West Summer Camp har under sina dryga 25 år alltid förlitat sig på sina coacher, som med all sin kompetens och erfarenhet, fått uppdraget att dela in lägerdeltagarna i så pass jämbördiga träningsgrupper som möjligt. Detta sker alltid första träningskvällen och ingen hänsyn har, eller kommer att tas, gällande tidigare erfarenheter, meriter, ålder, längd, kompisar – etc. Gruppindelningen är uteslutande en ”färskvara” och handlar enkom om vad den aktuella lägerdeltagaren visar upp för talanger denna första träningskväll ”där och då”. Vår erfarenhet säger oss att fördelarna med detta system överväger nackdelarna. Gruppindelningen gäller endast en träning om dagen då det finns fantastiska möjligheter att få chansen att lära känna nya kompisar från andra platser runtom i landet. Dessutom är det som så att North West Summer Camp erbjuder stora möjligheter att få lov att vara med sina kompisar från hemföreningen i samband med våra station- och spelpass (förmiddag respektive kväll), för att inte tala om all den tid våra lägerdeltagare har mellan spel och träningar. När det gäller indelning av sovsalar gör North West Summer Camp allt vi kan för att erbjuda ett boende som inkluderar kompisar från hemföreningen (förutsatt att någon sådan också finns med på lägret). Sover gör man i skolsalar på hårt underlag.

Senaste nytt

NWSC 2024

Nu närmar sig anmälan, äntligen!! Traditionsenligt öppnar vår anmälan 1 december....

Läs nyheten


NWSC 2021?

Det svåra arbetet med nästa års läger har nu börjat. Just...

Läs nyheten


NWSC 2020 inställt!

Då har det oundvikliga drabbat även North West Summer Camp. Med...

Läs nyheten